Stacja wyparna 5-stopniowa Manzini

Używana Stacja wyparna 5-stopniowa firmy Manzini. Dane techniczne:Wydajność: 600 ton / dobęPrzerobiona ilość soku pomidorowego 5%: 24.000 kg / hProdukcja koncentratu 30%: 4.000 kg / hOdparowanie wody: 20.000 kg / hZużycie pary (wliczając enżektory): 7.650 kg/hZapotrzebowanie na wodę: 250 m3 / hMoc zainstalowana: 68.5 HPWymiary: 14 m x 5.5 m wys. ok. 11 m

Stacja wyparna 5-stopniowa Gea Wiegand

Używana 5-stopniowa stacja wyparna firmy Gea Wiegand. Rok budowy 1986. Wydajność 10000 L/h.W roku 2008 została przerobiona – dołożone wymienniki + sterowanie komputerem firmy B&P.Również w tym samy roku dołożona kolumna aromatu zbudowana przez firmę B&P a zaprojektowana przez firmę Dipl Ing K.H. Volp.

Stacja wyparna 6-stopniowa B&P Engineering

Używana 6-stopniowa stacja wyparna firmy B&P Engineering. Rok budowy 2006.Dodatkowo stacja chłodzenia koncentratu firmy Ciat. Rok produkcji 2005. Wydajność 24000 L/h.

Stacja wyparna Unipektin 2-stopniowa 4500 l/h

Używana wyparka 2 stopniowa produkcji Unipektin. Rok budowy 1997.Łapacz aromatu 1-stopniowy, koncentracja 2-stopniowa.Dla soku jabłkowego (mętny / przefiltrowany):Ilość wejściowa: 4212 kg/h / 2840 kg/hSucha masa wejściowa: 12 / 17,8 %Temp. wejściowa: 15 / 45 st.COdparowanie wody: 3500 kg/hIlość wyjściowa: 2840 / 712 kg/hTemp. wyjściowa: 50 / 55/25 st.CSucha masa wyjściowa: 17,8 / 71 %Aromat (15-krotny): […]