Linia do pakowania serów produkcji firmy CRYOVAC
Używana linia do pakowania serów produkcji firmy CRYOVAC. Rok produkcji 2004.
W skład linii wchodzą:
1)Maszyna do pakowania w woreczki BL60 (CRYOVAC, 2004)
DANE TECHNOLOGICZNO – TECHNICZNE:
- Waga: 600 kg
- Zużycie: Sprężone powietrze (ciśnienie 6 bar, 30-40 m3/h)
- Energia elektryczna: 380V, 50Hz, 3F + uziemienie
- Moc zainstalowana: 1kW
- Warunki robocze: Wymiary worków:
Szerokość: min. 130mm – max. 450mm
Długość: min. 300mm – max. 650mm - Maksymalne wymiary
produktu: Wysokość: min. 40mm – max. 220mm
Szerokość: min. 50mm – max. 260mm
Długość: min. 150mm – max. 425mm
Waga: 8 kg
Cykle na minutę: 20
Ilość pracowników: 1 (pracownik do zmiany worków, produktów i ogólnego przeglądu)
2) Maszyna do pakowania próżniowego VR8610 FUROCAVA (CRYOVAC, 2004)
CHARAKTERYSTYKA TECHNOLOGICZNA:
- 4 komory obrotowe zapewniające ciągły przepływ produktów z różną szybkością
- Przepływ produktów o różnej formie i różnych wymiarach, odbywa się szybko i bez
użycia specyficznych urządzeń - szerokość worka do 350mm
- maszyna pewna, mocna i łatwa w obsłudze
- czyszczenie i konserwacja łatwe do wykonania, zgodne ze wszystkimi międzynarodowymi przepisami higieny i BHP
DANE TECHNICZNE: - Wymiary: Długość: 2330 mm
Szerokość: 2400 mm
Wysokość: 1600 mm
Wysokość
Stanowiska Pracy: 965 mm
Waga: 790 kg - Zużycie: Napięcie: 400V, 3F, 50Hz (możliwe używanie
z innymi napięciami zasilania)
Rozmiar kabli: przewody o średnicy 2,5 mm2
Bezpieczniki: 20 A
Moc zainstalowana: 2 kW
Sprężone powietrze: 6 bar, 6m3/h, wmymiary rury zasilającej, przekrój wewnętrzny 13mm
Maszyna do pakowania próżniowego CRYOVAC VR8610 z systemem komór obrotowych, pozwala na pakowanie w ciągłym cyklu różnych produktów w worki CRYOVAC. Proces ten pozwala na zachowanie w świeżości produktów oraz na przechowywanie ich we właściwych warunkach higienicznych przez dłuższy czas.
3) Tunel Termokurczliwości ST98 (CRYOVAC, 2004)
Maszyna ST98 jest tunelem termokurczliwości z gorącą wodą zbudowanym tak, aby można było zastosować całkowitą gamę termokurczliwych woreczków CRYOVAC. Pozwala to na szeroką gamę zastosowania, tunel stosowany jest jako komponent końcowy wielu pakowarek CRYOVAC.
DANE TECHNOLOGICZNO – TECHNICZNE:
- WAGA: Pusty zbiornik na wodę: 520 kg, Pełny zbiornik na wodę 620 kg
- SPRĘŻONE POWIETRZE: 6-10 bar, zużycie: 0,1m3/h, złączka do rury giętkiej ½ (12,5mm)
- PARA: 2-4 bar, zużycie: 70kg/h min. – 130 kg/h max.
- UJŚCIE PARY (STRUMIEŃ POWIETRZA): 500m3/h max. przy przeciwciśnieniu 0 bar
- WODA: 2-6 bar, zyżycie: do 200l/h (w zależności od temperatury, typu produktu oraz ilości produktu) Pojemność zbiornika 120l
- UKŁAD ELEKTRYCZNY: 400V, 3F, 50Hz zużycie energetyczne około 3,85 kWh
moc zainstalowana: 4kW, zabezpieczenie 25A - WYMIARY PRODUKTU: Długość: nieograniczona
Szerokość: 555 mm max
Wysokość: 225 mm max
Waga: 100 kg - TEMPERATURA
TERMOKURCZLIWOŚCI: Do 95°C - CZAS ROZGRZEWANIA: około 9 minut
- PRĘDKOŚĆ ROBOCZA: Zmienna od 4,5 do 26 m/min poprzez motoreduktor
mechaniczny lub przemiennik częstotliwości - POZIOM HAŁASU: 71 dB
- ILOŚĆ OPERATORÓW: 1 (tylko do monitorowania)
4) Suszarka do serów WR26 (CRYOVAC, 2004)
Suszarka do serów WR26 została zaprojektowana dla usuwania wody z powierzchni
worków po poddaniu ich procesowi termokurczliwości. Maszyna składa się z zestawu dmuchawy, przenośnika taśmowego o zmiennej szybkości i górnych, dolnych i bocznych dysz dmuchających.
CHARAKTERYSTYKA TECHNOLOGICZNA:
- kontrola szybkości poprzez inwertor
- aby zapewnić maksymalną wydajność przy różnorodnych wymiarach i typach produktów wszystkie zespoły dysz są nastawne
- dla ułatwienia czynności konserwacyjnych i czyszczenia osłony zewnętrzne są łatwe do usunięcia
WYMIARY I DANE TECHNICZNE: - WYMIARY: Długość: 2100 mm
Szerokość: 800 mm
Wysokość: 1735 + 1885 mm
Wysokość
Stanowiska pracy: 815 + 965 mm
Waga netto: 450 kg - ZUŻYCIE: Zasilanie: 380V, 3F, 50Hz
Moc zainstalowana: 8 kW
Przewody: 6 mm2 - WYMIARY MAX
PRODUKTU: Długość: 500 mm
Szerokość: 490 mm
Wysokość: 250 mm
Do linii dołączony jest także ZESTAW POMP PRÓŻNIOWYCH
Producent BUSCH w ilości 2 sztuki.