Linia do produkcji pralin Aasted-Microverk APS
Używana linia do produkcji PRALIN:
Producent: Aasted-Microverk APS.
Model: 275 MINI na zimny stempel
Rok: 1996 (uruchomienie rok 1997)
Linia użytkowana w latach 1997-2014 (2015)
Opis:
Formy:
ok. 3500 szt. (formy są w różnym stanie technicznym)
Rodzaje form:
· Formy – ilość miejsc na praliny – 28:
o Formy w kształcie „prostokąta” 28 miejsc na praliny (po 14 pralinek kształt „skrzypce”, po 14 pralinek
kształt „trąbka”)
o Formy w kształcie „prostokąta” 28 miejsc na praliny (po 14 pralinek kształt „harfa”, po 14 pralinek
kształt „pianino”)
o Formy w kształcie „kuferek” 28 miejsc na praliny
o Formy w kształcie „mała kulka” 28 miejsc na praliny
o Formy w kształcie „duża kulka” 28 miejsc na praliny
o Formy w kształcie „kwadrat” 28 miejsc na praliny
Form takiego rodzaju jest ok. 2500 szt.
· Formy – ilość miejsc na praliny – 56:
o Formy kształt „misie”, „kotki” 56 miejsc na praliny (po 28 „misie”, „kotki”)
o Formy kształt „choinka”, „bałwan” 56 miejsc na praliny (po 28 „choinka”, „bałwan”)
Form takiego rodzaju jest ok. 1000 szt.
· Produkowano na niej tylko praliny o różnych kształtach.
· Wydajność linii: ok. 10 form na minutę.
· W skład linii wchodzą:
o Depozytory (1 duży i 3 małe)
o Stemple – różne rodzaje
o Tunel chłodniczy
o Sekcja czekolady
o Sekcja nalewania
o Sekcja zamykania
o Sekcja odbioru
· Brakuje:
o Pomp czekolady
o Temperówki